Janet en Graham Walton wilden niets liever dan ouders zijn. Maar wat begon als een natuurlijk verlangen om kinderen te krijgen, ontwikkelde zich al snel tot een echte levensproef voor het paar.

Gedurende enkele jaren probeerde het stel en probeerde het zwanger te worden. Maar tevergeefs.

Het echtpaar koos uiteindelijk voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Helaas mislukte dit. Na twaalf pogingen was Janet nog steeds niet zwanger.

Maar net toen het paar het opgaf, trad er een wonder op. Toen ze hun 13e vruchtbaarheidsbehandeling hadden, werd Janet uiteindelijk zwanger.

Nadat ze het positieve nieuws hadden ontvangen, voelden Janet en Graham zich alsof ze in de zevende hemel waren.

Al hun zorgen waren weg en de zware dagen bleken eindelijk voorbij. Ze anticipeerden opgewonden op de komst van hun ongeboren kind … ofwel. Maar toen Janet in haar achtste zwangerschapsweek werd onderzocht, ontdekten artsen dat ze helemaal niet zwanger was van 1 baby – ze was zwanger van 6!

Janet en Graham waren, uiteraard, volkomen verbluft. Ze hadden nooit verwacht dat ze zoveel kinderen zouden krijgen, en zeker niet allemaal tegelijk.

Janet werd snel opgenomen in een ziekenhuis en moest daar blijven tot de baby’s werden geboren. Omdat de zwangerschap van een zesling een verhoogd risico op een miskraam kan veroorzaken, moest ze onder voltijds medisch toezicht zijn.

Op 18 november 1983, toen Janet in haar 31e zwangerschapsweek was, werden 6 kleine gezonde meisjes geboren. De zesling bevielen via een keizersnede in een ziekenhuis in Liverpool, Engeland, en waren de eerste zesling die ooit ter wereld werden geboren.

In januari 1984 werden alle zes baby’s verwacht zich goed te ontwikkelen en werden ze uit het ziekenhuis ontslagen.

“Ze werden fit en gezond geboren na 31 weken. Een paar van hen bevonden zich in incubators omdat hun longen nog niet waren ontwikkeld, “vertelde papa Graham aan The Guardian.

In die tijd had de hele wereld hun ogen gericht op de wonderzusters Hannah, Ruth, Lucy, Kate, Jennie en Sarah. Hun levens waren inderdaad voorbestemd om anders te zijn dan de meeste anderen.

Janet en Graham kochten ongeveer 11.000 luiers per jaar en sliepen nauwelijks gedurende de eerste paar levensjaren van hun baby.

Hun leven was een schijnbaar eindeloze cyclus van voeding, luierwisselingen en korte slaappauzes.

Maar het was niet alleen de eerste paar jaar dat zwaar en stressvol waren voor de ouders Graham en Janet… Lees snel verder op de volgende pagina