We hebben allemaal wel al verhalen gehoord over vaders die hun kinderen achterlaten bij hun moeder, en nauwelijks contact hebben met hun kind. Moeders daarentegen laten veel minder hun kinderen achter.

In januari 2015, veranderde Richards leven compleet. Hij werd voor de eerste keer vader. Maar Richards geluk stond niet aan zijn zijde en zijn leven kwam plots op zijn kop te staan.

perse
Facebook/LoveWhatMatters

Toen Richards dochter, Persephone, pas een maand oud was, nam zijn vrouw haar weg bij hem en verhuisde ze met hun dochtertje naar Californië.

Ze had waarschijnlijk een postnatale depressie, en temidden alle hysterie dreigde ze ermee om hun dochter voor adoptie op te geven tenzij Richard haar onmiddellijk kwam oppikken.

Richard wilde zijn dochter absoluut niet verliezen en ging recht naar Californië om haar op te pikken.

Richard was blij dat hij terug herenigd was met zijn dochter, maar hun toekomst was onzeker. Hij had nog nooit zelf voor een kind gezorgd.

Vol wanhoop zocht Richard hulp via de Facebookgroep ‘Life of Dad‘. De groep voor single ouders gaf Richard de steun die hij nodig had.

Hij schreef een open brief gericht aan de groep, en het gaf me echt een goed gevoel toen ik het las.

dad1
Facebook/LifeofDad

Dit is zijn prachtig bericht:

“Mijn naam is Richard Johnson en ik ben een single vader met een prachtig dochtertje, Persephone. Haar moeder liet ons achter na een maand nadat ze was geboren. We weten nog altijd niet waarom, maar we vermoeden dat ze een postnatale depressie had. 

In de eerste weken enkel met mijn dochtertje te zijn geweest, kwam ik per toeval op jouw pagina terecht. Ik was zo zenuwachtig en bang om vader te worden, maar nu was ik niet alleen vader, ik stond er ook plots alleen voor. Ik was niet zeker hoe ik dat zou doen.”

Facebook/Persephone&RichardJohnson

“Ik had elk nieuwe boek gelezen over het ouderschap en heb ongeveer 1000 uren aan videomateriaal bekeken over vlechtjes maken en nagels lakken en wat nog allemaal.. Ik begon daarna geregeld op jullie pagina te kijken, en zag dat er heel wat vaders zoals mij waren. De pagina begon mijn zelfvertrouwen te verhogen en hielp me erdoor.

Ik kijk er altijd naar uit om verhalen te lezen van andere geweldige papa’s in de community. Je hebt mij en mijn dochter oprecht geholpen door een moeilijke periode.

We zijn allebei erg gelukkig nu, en blijven elke dag samen verder groeien. Ze is nu 10 maanden, en nu wordt ik zelf constant gevraagd naar advies voor ouders. Mijn dochtertje en ik komen van ver, en dat is deels dankzij deze pagina en de mensen erin. Dus: hartstikke bedankt!

Persephone & Richard Johnson”

Facebook/Persephone&RichardJohnson

Het is moeilijk om een single ouder te zijn, of je nu vader of moeder bent. En iedereen in die situatie verdient alle lof in de wereld.

Deel aub Richards bemoedigende woorden met je vrienden. Misschien ken je iemand in dezelfde situatie!