Hoewel er veel dieren te zien zijn in de dierentuin is een van de favorieten voor veel mensen de orang-oetans. Het lijkt gewoon alsof we een klein beetje van onszelf kunnen zien als we ernaar kijken. Ze zeggen misschien niets, maar het lijkt alsof ze emotie hebben en ze laten het op de meest onverwachte momenten zien.

Sommige mensen zullen zeggen dat het gedrag van orang-oetans in hen zit en niets meer dan een reflex is. Af en toe zien we echter dat er iets anders achter de schermen gebeurt.

Een zwangere vrouw en haar man waren op bezoek in een plaatselijke dierentuin en het lukte hen om iets op video vast te leggen dat de hoofden en harten van miljoenen mensen heeft geboeid. De moeder was behoorlijk zwanger en ze besloot dat het een goed idee zou zijn om de orang-oetan haar zwangere buik te laten zien. Het bleek dat de orang-oetan erg geïnteresseerd was en ze probeerde het zelfs met haar hand door het glas te strelen. Het is bijna alsof je kon zien dat ze precies wist wat er aan de hand was in die zwangere vrouw.

Niet alleen probeerde de orang-oetan haar buik te strelen, ze gaf haar zelfs een kus door het glas. Het was een heel teder moment dat ons laat zien dat dieren emotie kunnen tonen en soms doen ze dat op de meest onverwachte en mooie manier.