Na de zware beproeving van de bevalling is het beste deel van de hele ervaring voor een nieuwe moeder om voor het eerst de pasgeboren(en) te zien. Zonder twijfel is het een levensveranderend moment.

Het is op dit moment praktisch onvermijdelijk dat ouders zorgvuldig naar het gezicht van de baby kijken om de gelijkenis met mama en papa te zien. Je ziet misschien dat de neus van de baby op die van papa lijkt of dat de ogen op die van mama lijken.

Het is een moment waar aanstaande moeders vaak naar uitkijken maar het echte resultaat kan soms een verrassing zijn.

Een vrouw die onlangs is bevallen, Judith Nwokocha, was erg blij toen ze ontdekte dat ze een tweeling zou krijgen omdat het moeilijk voor haar was om zwanger te worden. Na twee pogingen tot in-vitrofertilisatie kon ze eindelijk het wonder ervaren om moeder te worden. Zoals veel moeders praatte ze vaak tegen haar ongeboren tweeling en hoopte dat ze gezond zouden zijn.

Helaas gebeurde er een ongeluk met Judith’s zwangerschap in week 37 en haar tweeling moest worden afgeleverd via een keizersnede. Judith had een jongen en een meisje. Ze noemde de jongen Kamsi en het meisje Kachi. Kamsi woog 6,1 pond bij de geboorte maar Kachi was slechts 3,5 pond.

Het lage gewicht van Kachi was niet het enige ongewone aan haar. In feite zag de baby er zo onverwacht uit dat Judith (een donkere vrouw) twijfelde dit wel haar kind was. Ga door naar de volgende pagina om achter het einde van dit bijzondere verhaal te komen en een filmpje over de tweeling te zien.